BERRT Allroad training

(DUTCH)

BERRT allroad training (Basic)

Een goed stuk van te voren geboekt. Want de trainingen van BERRT zijn gewild! Maar eindelijk was het zover. 24 mei 2018, 09:00 uur D-day. Ik kwam aan op Camping de Mölnhöfte waar ik al een stel BMW’s zag staan en twee Honda Africa Twins. Meteen voelde ik dat het goed zat. Ik zag een klein groepje van 5 man en 1 instructeur. 1 op 1 aandacht dus. Eerste indruk van de cursus: TOP!

Na een kort rondje van handjes schudden gingen we even in het zonnetje zitten op het terras van de MölnHöfte. Hier deed de instructeur Bert een duidelijke uitleg van wat we vandaag gingen doen en wat er van ons verwacht word maar met name, wat mogen wij verwachten. Toen dat achter de rug was volgde er nog een kort voorstelrondje en wordt duidelijk hoeveel diversiteit er is binnen de mensen met offroad interesse.

Twee van de cursisten hadden een BMW gehuurd van BERRT en de twee anderen en ik waren op onze eigen motoren. Een prachtige mogelijkheid die BERRT biedt dat lenen van motoren, maar ik wilde dit op mijn eigen ros doen!
Bert stapte al snel weer over op de orde van de dag: Offroad rijden! Na een mooie uitleg over wanneer en hoe je moet gaan staan op de motor en hoe je de spiegels van je motor dan afstelt gingen we op weg. Eerst sprongen we op de motor en reden zo’n 10 minuten over de landweggetjes naar de oefenlocatie. Hier zag ik een aantal pionnen staan en balken liggen. Ook was er een geul om dat soort terrein ook gecontroleerd te trainen.

Alle begin is moeilijk.

Behalve het eerste onderdeel van de basic training van BERRT! Het staan op je motor doe je volgens Bert namelijk niet pas na 4 meter vanuit stilstand. Nee, dit doe je gewoon vanuit stilstand! Bert deed het een aantal keer voor en gaf ons tips en tools voor het aanpakken van deze oefening. Ook wilde hij dat we staand konden stoppen. Hiervoor moesten we bij de pionnen stoppen en onze voet op de basis zetten. Dit omdat je in het terrein vaak ook maar een klein plekje hebt om je voet stabiel neer te zetten.

Uitleg over oefening.
Deze oefening ging al snel goed in de groep dus Bert zag zijn kans schoon om verder te gaan met de training. “Korte bochten!” riep hij. Ik dacht bij mijzelf… oke.. die vind ik al moeilijk op asfalt. Toen ik zag hoe Bert het deed leek het een fluitje van een cent. Na wat natuurkundige uitleg over het waarom van de krachten die spelen, kennis die Bert niet vreemd is vanwege zijn vorige professie, mochten we aan de slag. En krijg wat.. als je luistert naar de tips en tools van Bert lukt het je ook nog!

Uiteindelijk was duizelig van het rondjes rijden en had de tijd van m’n leven. Maar op het juiste moment legde Bert de lat nog wat hoger. We mochten het parcours rijden tussen de balken. Let op dat je veel ruimte pakt aan het begin want ze worden steeds krapper als je dit niet doet! Wijze woorden van Bert. En ja hoor als snel zat ik zonder ruimte in de bochten. Het leek wel of hij wist waar hij het over had. Nadat ik luisterde naar de tips van Bert ging alles ‘vanzelf’ en stond ik aan het eind van het parcours.
Na de korte bochten volgde nog het remmen offroad en het rijden door geulen. Dit hadden we ook snel genoeg door na de tips van Bert dus was het tijd voor de lunch. Terug naar de camping.

suzuki vstrom offroad halve draai

De innerlijke mens.

Door de Mölnhöfte was een mooie lunch samengesteld met een asperge soepje, broodjes, beleg en een dikke kroket. Heel de dag fysiek bezig zijn met motoren zorgt voor een goede eetlust! En die werd voldoende verzadigd. Tijdens de hele ochtend was het al gezellig en fun maar tijdens de lunch ligt het accent echt op de gezelligheid. Kletsen over motoren, reizen en andere gemeenschappelijke zaken. Altijd leuk zoiets.lunch met brood en beleg

Middag gedeelte.

Toepassen wat je geleerd hebt in een echte offroad omgeving. Dat is de clou van het middag programma. We vertrekken na de lunch naar een ander terrein waar BERRT de trainingen doet. Een klein bosperceel met leuke paden, geulen en heuveltjes. Hier mogen we al het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Foutjes? Zeker niet erg maar ze worden wel wat harder afgestraft door het terrein dan op het grasveld met pionnen. Dus opletten en denken aan wat je geleerd hebt is de sleutel.

Bert neemt ons mee op een wandeling langs de route. Hij verteld ons wederom bij iedere oefening het natuurkundige verhaal erachter en dit doet zo ontzettend veel voor je beeldvorming. Zo krijgen de oefeningen een eigen leventje en blijft alles beter plakken. Maar genoeg gepraat! Tijd voor actie.

suzuki vstrom offroad in het bos

We gebruiken alles wat we geleerd hebben in het bedwingen van dit terrein. uitdagend, spannend en leuk is het zeker! Bert staat langs de route en geeft je heftige handgebaren als je sneller moet rijden of de bocht strakker moet aansnijden. Heerlijk. Zo leren we wat! Onder leiding van Bert rijden we nog een ronde achter hem aan door wat moeilijker terrein.
Helaas waren we voor mijn gevoel veel te snel klaar met het oefenen in het bosperceel. Van mijn part kunnen we daar nog 3 dagen rijden. Echter Bert ziet het niveau van de groep en het is tijd om weer een stapje erbij te doen. We knallen de weg weer op en al snel zie ik een onverhard pad met mul zand. Ik denk bij mijzelf: ‘Eh. Bert dit ken ik nog niet!’. Maar gelukkig stopt hij zo’n 20 meter op het pad en draait zich om voor wederom een natuurkundig goed uiteengezette uitleg over hoe en waarom je dingen doet om het mulle zand te overwinnen.

‘Vanaf 50 kilometer per uur wordt je motor weer rustig’ – Bert van BERRT ALLROAD TRAININGEN.

Ik wist niet wat ik hoorde. 50 kilometer per uur? Ik vind stapvoets hier al eng hou toch op. Maar toen de uitleg van Bert kwam over waarom je zo hard moet rijden probeerde ik het toch maar. Ik bedoel, hij heeft heel de tijd al gelijk. Dus dat zal nu niet anders zijn, toch?

Grenzen opblazen

Daar gingen we dan. Over het mulle zand. Snel opschakelen had ik meegekregen van Bert. Laat hem maar in de hoogst mogelijke versnelling voor je snelheid dan heb je lekker grip. Goed staat zoals je geleerd hebt en klemmen die motor dan moet hij bij het wiebelen jouw 100 kilo ook nog meenemen. Ik stapte staand op en daar gingen we. 10, 20, 40, 60 kilometer per uur! Ik scheet in mijn broek maar het lukte! De motor volgde wel de sporen maar was op zich rustig. Mijn grens was opgezocht en mijn grens wat opgeblazen.
We kwamen na het mulle zand kort samen en bespraken deze eerste ontmoeting met dat rot zand even door. Iedereen vond het wel een drempel maar door de goede uitleg hadden we allemaal vertrouwen in de oefening. Ook ik.. hoewel ik het niet leuk vind dat mulle zand! Maar ik kan er nu wel mee omgaan en daar gaat het om!

Mix it up!

We namen een route door het landschap rondom Diepenheim en kwamen nog een aantal mulle zandwegen tegen en gelukkig voor mij, ook een hoop bos weggetjes. Bert had meegekregen dat ik niet zo genoot van het mulle zand maar dat ik het bos geweldig vond. En zoals een goede instructeur betaamd paste hij hier de route een beetje op aan zodat iedereen het naar zijn zin had.
De meest onmogelijk ogende paden werden genomen door Bert. Als we op asfalt reden en Bert ging ineens staan. Dan wist je het: ‘ oke we duiken hier weer ergens het bos in via een weg waar ik normaal gewoon langs zou rijden zonder te weten dat ik daarheen kon’. En ja hoor, voor je het weet zitten we midden in het bos. Ge-wel-dig!

Aan alles komt een eind.

Zo ook aan de training van BERRT door Bert. Ja grappig he! Het is bijna alsof ze het expres doen die naam. Maar goed. We begeven ons over de snelweg terug naar Apeldoorn waar de motoren nog even afgetankt worden en we de cursus nog nabespreken. Bert had aan het begin gevraagd wat onze verwachtingen waren. Hier kwam hij nog op terug bij de nabespreking en we kwamen tot de conclusie dat we allemaal onze verwachtingen hadden behaald of in ieder geval een heel stuk dichterbij waren. Dit alles natuurlijk onder het genot van een natje en een droogje!

BEDANKT BERRT! en Bert, Tot de volgende keer!

vstrom offroad heuvel in bos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *