Bush Mechanics

Bush Mechanic!

Het is pas de tweede cursus die ik bij BERRT doe.. maar ik kan je nu al zeggen dat ik hier niet moe van ga worden. Ik kwam binnen en meteen was er alweer gezelligheid. Op iedere plek lag een notitieboekje, twee A4’tjes een ondefinieerbaar zakje en een pen. Alles was weer tot in de puntjes geregeld leek op eerste blik.alle benodigheden

 

Vlees in de kuip.

Toen alle 6 de cursisten zaten begon Bert aan het huishoudelijke verhaal en al snel zaten we weer in een mooi voorstel rondje waarin iedereen het waarom van zijn deelname aan de cursus mocht vertellen. Hier kwamen verhalen voorbij van allerlei kalibers. Eentje bleef wel hangen bij mij. Dat was het verhaal van een paartje die ‘The Great Divide’ wilden gaan rijden. Een route in Amerika van Alaska tot Mexico door de Rocky Mountains. Daar heb je wel een mechanics cursusje nodig als er wat mis gaat.Berrt banner

 

Power Point zoals het hoort.

Na de voorstelronde deed Bert een heeeeeeele korte Power Point van 3 slides en daarna begon de les. De powerpoint was er meer voor om te laten zien dat je als Bush Mechanic niet te snel je armen in de lucht moet gooien en bij de pakken neer moet gaan zitten maar wees innovatief!

De les werd afgetrapt door Bert met wat diepere info over de verschillende onderdelen van de motor die de meeste aandacht behoeven. Banden, wielen, remmen en het stuur. Alles kwam aan bod en op alles werden tips gegeven hoe je het beste de zaken een beetje kan tweaken zodat je in de bush hier het meeste profijt van hebt.

“Doe gewoon een tie-wrap tussen je koppel- en remarmaturen. Dan draaien ze makkelijker in plaats van af te breken” – Bert Duursma BERRT Reizen en Trainingen

Deze tips zijn voor mij van onschatbare waarde geweest. Mensen die dit al in de praktijk voor je hebben uitgevonden en je dit helder en nuchter aan je vertellen. Bij BERRT laten ze je niet de deur uit gaan met een leeg gevoel!Mousse band

 

Het echte werk.

Toen we de nodige tips en tools als sponzen hadden opgezogen gingen we gauw weg uit het ‘lokaal’ want de lunch werd neergezet! Snel een stel werkhandschoenen aan en Bert begeleidde ons naar de garage van de zaak en daar stonden twee motoren klaar. Een ketting aangedreven F800 GS en een cardan aangedreven R1200 GS.Uitleg door bert bij R1200 GS

Bert had ons al uitgelegd hoe de remklauw werkte op de motorfiets en hoe dit allemaal zat ten opzichte van de verschillende motoren. Zwevende remklauw, dubbele uit een stuk bestaande remklauw, noem maar op.  Ook noemde hij het gevaar van te hete remmen. Kokende remvloeistof! Ook had Bert een leuke anekdote over de ‘wave remschrijf’.

“Zo’n wave remschijf wordt veel sneller warm omdat hij minder oppervlakte heeft. Leuk voor de MotoGP maar als je op de Grossglockner naar beneden rijdt met je vrouw en bepakking achterop heb je ineens geen remkracht meer” – Bert Duursma BERRT Reizen en Trainingen

 

Vieze handensamen werken

Al snel zei Bert dat we de motoren maar eens onder handen moesten gaan nemen en daar gingen we. Hier een achter wiel eraf, daar een remklauw ondersteboven en zo de ketting weer op spanning. Hierbij liepen we tegen de nodige dingen aan waarbij we heel snel Bert er weer bij riepen. Het voorwiel kon er niet af.. Bert hoe komt dat? “Ja, ik ga natuurlijk niet meteen alles vertellen. Zo leer je het wel”. En dat klopt. De remklauwen moesten er nog af want je had nét geen ruimte om het voorwiel eraf te nemen tussen de klauwen door. Dit maakte het voor mij nóg leuker om hiermee bezig te zijn. Het feit dat niet alles wordt voorgekauwd en je zelf echt moet gaan kijken hoe en of alles past en in elkaar zit. Hiervan leer je ontzettend veel van het onderwerp waar je mee bezig bent.

 

Band op velg doen

Na het hele mechanische verhaal kwamen we op de wielen. Hier leerden we een band met binnenband te monteren en te verwijderen van een velg. Dit is niet zo moeilijk maar kost wat kracht en finesse om dit voor elkaar te krijgen. Én WD40!

 

Het rubber

Lek in motorband repareren

Ook het repareren van een lek in een tubeless band werd geoefend. Schroef eruit, vijltje erin en daarna de veter met wat lijm in het gat frommelen. Hoppa gefikst. Veel mensen zijn het hier natuurlijk niet mee eens. Rijden met een prop in je band?! Op een motor!!?? Ben je gek? Nou dat wel, maar het is natuurlijk ook een Bush Mechanics workshop. Dus het is vaak een keuze tussen twee dingen: Hier blijven en dood gaan of dit fiksen en dan naar huis kunnen. Dit klinkt dramatisch en je zal ook niet al te snel voor die keuze komen te staan. Maar als je die keuze hebt dan ben je blij dat je dit kan.

En laten we wel wezen… als je een spijker in je band hebt en je komt er na 50 km achter.. reed je toch ook al met dat ding in je band? Zo’n veter zit ten minste nog vast gelijmd 😉 Net als wat voor de rest van cursus gold: Denk na met je boeren verstand en dan komt alles wel op zijn pootjes terecht.

 

Afscheid nemen bestaat nietBerrt gs voor de deur

Helaas zat de bush mechanic cursus er alweer op. Van 10:00 uur tot 16:00 uur vlogen de uren voorbij. We hebben geen tijd gehad om ons te vervelen maar wel genoeg tijd gehad om alles in ons op te nemen en gezellig te kletsen over motoren en onze toekomst plannen.

Afscheid nemen van BERRT bestaat niet. Er is altijd wat te leren. Je kan na de Bush Mechanics ook nog de Bush Medic cursus doen. Hoe verleen ik de eerste hulp bij een motorongeluk. Wie van ons kan er werkelijk zeggen dat je weet wat je moet doen?

Maar ook als je hier geen zin in hebt kun je nog gewoon lekker de Allroad Training gaan doen. Basic dan wel de intermediate in Hechlingen! Check mijn vorige review over de BERRT Allroad training (Basic) voor meer info!

Ik ga de pen weer neerleggen en mij inschrijven voor een nieuwe BERRT cursus. DAAAAG!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *